Псувате ли? Значи сте честни и дори интелигентни!

Всеобщо е мнението, че ние, българите, използваме доста цветист език и тлъстите псувни често се сипят по адрес на този или онзи. Не подминаваме нищо, нито животни, нито хора, нито предмети.

Въпреки становището на обществото, че употребата на псувни в речника е признак на ниска култура и интелигентност, учените твърдят, че ругатнята всъщност е по-интелигентен начин на общуване. Според изследователите, интелигентните хора много добре избират случая, в който да наругаят някого или нещо. При направено проучване, било установено, че хората, които имат значителни езикови умения, се справят изключително умело с псувните.

Друго проучване, отново свързано с употребата на ругатни в ежедневието е констатирало, че хората, които не си пестят ругатните, всъщност са много по-честни от останалите, твърди Нова.

Екип от учени е установил, че има невероятно тясна връзка между честността и псувните. Изследването е направено сред приблизително 74 000 човека във Фейсбук.

Първоначално в теста взели участие 276 човека, които направили общ тест, касаещ лъжите. След това добавили всичките 74 000 доброволци от социалната мрежа. В третата част от проучването било направено сравнение какво количество ругатни се използват в различните страни. От всички изводи в това изследване, най-впечатляващ е този, който твърди, че хората, които си служат по-често с псувни, са значително по-честни от останалите.

Според учените, причината за това е, че псуващите не мислят какво говорят, което означава, че няма как да премълчат истината.

Други учени пък са на мнение, че псувните са защита на организма срещу лошите емоции.

В този случай, не се притеснявайте да кажете това, което ви е на сърцето в точно определен момент.

You May Also Like

Кои бижута подчертават стила на мъжа

5 хитри начина да станете по-привлекателни

Любопитно за скейтбординга и как да изберем първия си скейтборд

Само 1% от хората намериха скрития убиец на тази илюстрация

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)