Най-накрая! Вече можете да си правите татуировка само за година!

Мнозина обожават татуировките, но не се решават да си направят такава, тъй като една татуировка се прави за цял живот и ако след време се промени модата или вкуса на притежателя, ще е крайно неприятно, пише nationalgeographic.bg.

За да отговорят на желанията на редица такива фенове, художниците започнаха да правят временни татуировки с къна, но ефектът не е същия като при трайните. А и те изчезват след 2-3 изкъпвания.

За радост на всички, студенти, които са взели присърце този проблем, са успели да сътворят уникално мастило за татуировки, което се задържа върху кожата до една година, след което постепенно избледнява.

Това е чудесен вариант. Така собственикът на временната татуировка има достатъчно време да прецени дали тази рисунка му харесва или ще я смени с друга. През всичките дванадесет месеца, всеки би могъл да прецени дали е направена на удобно място, как се вижда и трябва ли да се променят някои от елемнтите и цветовете й.

Ако я харесва, решението е да бъде повторена с трайно мастило, за да бъде наистина ефектна.

Друго предимство на тази времнна боя е, че не е необходимо закупуването на друго, различно оборудване за нанасянето й.

Пирнципно стандартните бои за татуировки са съставени от големи молекули, затова остават трайно върху кожата. Новото, временно мастило е с малки молекули, и те могат да бъдат преманати със специално вещество, което се слага върху татуировката след година.

Всеки момент се очаква да се появявт на пазара новите временно мастила за татуировки и татуисите са нетърпеливи да започнат работа с тях.

За тази своя разработка, студентите са спечелили финансиране за проекта в размер на 200 00 долара.

You May Also Like

Прокълнатата легионерска армия на Челси

Как се отразява липсата на публика във футболните срещи

Как да предвиждаме спортни събития

Внимание! Нови промени за всички шофьори! Тези закони може да ви ядосат доста..

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)