9 Страховити Моста, Които Действително Се Използват

1. Мостът „Монтенегро“ в Коста Рика

framar

Този мост е чудесен начин да разгледате тропическата природа на Коста Рика от птичи поглед. Със сигурност би било чудесен план, ако мостът беше удобен, безопасен и модерен. За съжаление, посетителите съобщават, че на много места няма обезопасителна рампа и липсват дъски. Това не спира любителите на адреналина да си създадат едно голямо приключение, решавайки да посетят горите на Коста Рика.

2.Мостът „Хюсеини“ в Пакистан

framar

Колко е откачен този мост! Наистина ли съществува? Истината е, че съществува и е отворен за използване. „Хюсеини“ държи първото място за „най-лошо конструирани структури“ в продължение на години. Всъщност, този мост невинаги е бил в такова състояние. Голяма част от него бива разрушена от наводненията през 2011 и 2012 година.

3. „Карик-а-Реде“ в Ирландия

framar

Въжените мостове са били модерни преди около 500 години. И въпреки това, дори и тогава, хората са предпочитали да използват по-стабилни мостове, по които да се придвижват. Очевидно това не важи за провинцията Антрим в северна Ирландия. Мостът е дълъг 18 метра и е на 30 метра височина. Само 8 човека могат да се придвижват едновременно по него, защото ако се натовари прекалено може да пропадне.

4. „Охуела“ в Мексико

framar

Този мост е опасен най-вече заради възрастта и дължината си. Изграден е през 1898, за да свързва две минни находища. Нестабилната постройка е с дължина 280 метра като 120 от тях се намират точно над каньон.

5. „Разходка край Титлис“, Швейцария

framar

Най-високият висящ мост в Европа. Достига се до него посредством кабинков лифт, който предоставя очарователна гледка към планината.

6. „Трифт“ в Швейцария

framar

Най-дългият висящ мост в Швейцарските Алпи. Дълъг е 170 метра и е 90 метра над водата. Прекалено е тесен и на места липсват парапети. Построен е през 2004, за да се стига до ледения върх Трифт. Топенето му обаче, затруднява твърде много преминаването по моста.

7. „Капилано“ във Ванкувър

framar

Ако сте любител на височините, този мост ще ви хареса! За да стигнат до него, посетителите преминават серия от препятствия — платформи, малки мостове и стълби.

8. „Седма миля“, Флорида

framar

Този мост е дълъг 11 километра и определено има живописна гледка. Опасността идва от там, че в тази област често се разразяват бури и ако се намирате на него, нямате достатъчно варианти да се спасите.

9. „Съншайн Скайуей“, Флорида

framar

Страхът идва от стръмния наклон и впечатляващата височина по средата. Визуалният ефект причинява световъртеж за почти всички шофьори. Това всъщност е реконструираният мост, тъй като през 1980 година оригиналният е ударен от светкавица по време на буря.

 

You May Also Like

Прокълнатата легионерска армия на Челси

6 „Красиви“ Туристически Дестинации, Които Всъщност Не Са Толкова Прекрасни

Нещо, Което Никога Не Сме Забелязвали В „Семейство Симпсънс“

Ето Колко Струва Да Се Нанесете На Брега На Океана

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)