7 Фази, През Които Преминават Веганите, Които Започват Отново Да Ядат Месо

Преди бях един от тези вегани, които не вярваха, че отново ще проядат месо. Вярвах, че всеки, които отново е започнал да яде месо не е имал основание за това.

Знаете ли, че 70% от веганите, започват да ядат отново месо. Това е цялостен процес, които има определени фази.

Фаза 1: Каква е тази миризма?

Всеки реагира различно, когато спре да яде месо. Някои хора не могат да устоят на глада за месо, докато други не могат да понасят мирисът му. Но има хора- както бях аз като вегетарианка- които намират миризмата на месо за много отблъскваща.

Но нещо вътре в теб, може би инстинктите, започват да преобръщат начина на мислене. Може би не мирише толкова зле. Имам предвид, всеки около теб яде месо, защо и ти да не опиташ малко? За добрите стари времена..

Фаза 2: Аз съм ужасен човек.

Започвате да се чувствате зле- не заслужавате да живеете. Започвате да прогресирате- мислите си , че се храните с животни, които дори не съществуват!

Влизате в интернет и започвате да тъсите разни неща. Попадате на ужасяващи клипчета как се обработва месото във фабриките.

Фаза 3: Живеем само веднъж.

Клиповете нямат същия ефект върху Вас, какъвто е бил преди години. Казвате си, че ще направите други неща,  за да спасите планетата. Спомняте си как сте чели, че растенията плачат, когато ги късаме. Всяко нещо си има своя край, нали?

Започвате да фантазирате за бургери..да, тези бургери, които казвахте, че повече никога няма да опитате.

Решавате да започнете с нещо по-леко- риба, яйце. Портата вече се отваря леко, леко.

Фаза 4: НЕ, НЕ и НЕ.

Никой не казва, че промяната е лесна. Ще преминете през много падения, докато стигнете крайната си цел.

Ще се питате дали наистина искате да сготвите това месо, искате ли да се откажете от веганството, заслужава ли си…

Псст, започнете бавно, с малки стъпки. Дарете малко пари за някоя ферма или организация за животни, това ще Ви накара да се почувствате по-добре.

Фаза 5: Каква е тази миризма? Говеждото отвръща на удъра.

Фаза 6: Ще изям тази риба.

Всеки има някаква представа, че не може да каже, че повече не е веган. Бях на почивка и се преструвах, че ми е забавно да ям салата с ориз всяка вечер.

Един ден отидохме да се разхождаме с шнорхел. Бях адски гладна. Видях една голяма риба да идва към мен и веднага си помислих: „Ще изям тази риба още сега“. Тази мисъл ме изплаши, ако трябва да съм честна.

Фаза 7: Винаги има един такъв човек…

Знайте, че винаги ще има хора, които ще Ви обсипват с въпроси. „Какво ще опиташ най-напред?“ , „Искаш ли бекон?“ , но не се тревожете и това ще отмине.

You May Also Like

Еди Гедел – най-ниският бейзболист в историята на Мейджър лийг

Кои бижута подчертават стила на мъжа

Защо хората са луди по футбола

С тези трикове ще почистите дома си за секунди

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)