5 храни, които ще помогнат да се отървете от алергиите

Ако прекарвате повече от времето си в кабинета на някой алерголог и пиете медикаменти, за да контролирате сърбежа в  очите, кихането и запушения нос, може би е време да потърсите друг метод, който да ви помогне да се отървете от вашите алергии. Тук идва ролята на храненето, споделят от etnoteniski.bg.

Разбира се, лекарството върши чудесна работа за преборване на симптомите, но разнообразието от различни храни – от ябълки и домати до кисело зеле – също могат да помогнат. Ето някои неща, които винаги са били на дневен ред в хладилника, за да ви помогнат да победите вашите алергии.

Ягоди

Един прост начин да се преборим с алергиите? Запазете целия витамин С, казва клиниката Майо . Ягодите, които съдържат около 85 мг на чаша, не само ще ви дадат здравословно количество антиоксиданти, но и ще помогнат за намаляване на симптомите в процеса.

Орехи

Може да искате да направите орехите си лека закуска по избор,  поне когато става въпрос за избавяне от алергии. Според проучване от 2017 г., публикувано в Journal of Clinical Investigation, голямото количество омега-3, което съдържат, може да помогне за намаляване на симптомите.

Броколи

Броколи е един от най-здравословните зеленчуци и според проучване, публикувано в списание Food and Function, зелената машина може да защити тялото ви от замърсители, които причиняват алергии. Промените в храната може да има голямо значение, когато става въпрос за симптомите.

Ябълки

Една ябълка на ден държи алергиите далеч? Е, поне според проучване от 2016 г., публикувано в списанието Molecules , това е вярно. Установено е, че кверцетинът, растителният полифенол, който плодът съдържа, спомага за намаляване на възпалението, което често върви ръка за ръка с алергиите.

Какао

Слушайте, любителите на шоколада: яденето на какао има някои анти-алергични ползи, се казва в проучване, публикувано в списание Pharmacological Research. Добавете малко в сутрешната си закуска, за да се чувствате сякаш ядете закуска за десерт, или да я отпивате топла и приятна напитка.

You May Also Like

Само с едно лесно упражнение ще подобрите качеството си на живот в пъти повече..

За да имате силна имунна система задължително си направете от този прословут сироп!

Уникално откритие! Магически народен лек за зрение и памет!

Уникално откритие! Фурмите лекуват почти всяка болест!

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)