Уникално откритие! Фурмите лекуват почти всяка болест!

Фурмите са богати на фибри и по този начин ви помагат на храносмилането. Те също така съдържат голямо количество хранителни вещества, които укрепват сърдечния мускул и регулират нивото на холестерола.

Фурмите потискат апетита. Могат да бъдат заместители на бялото захар и да стимулират загубата на тегло. Те са богати източници на желязо: 100 грама фурми предоставят 0,90 грама желязо или 11% от препоръчителната дневна доза на организма.

Препоръчително е да се консумират фурми при анемия.

Високото съдържание на калий в тях поддържа нервната система, при прием на достатъчно количество ден на ден ще намалиш риска от получаване на инсулт с 40%.

Те са богати на фосфор, който поддържа функцията на мозъка, а калцитът, съдържащ се в тях, е необходим за поддържането на млечните микрофлора.

Цените могат да се използват като лек срещу запек – достатъчно е през нощта да се хранят няколко дни и да се изпие една чаша вода.

С цел да се подобри сексуалната му жизненост, е препоръчително да се хранят с козе сирене заедно с мед и кардамон.

Фурмите регулират високото кръвно налягане. 5-6 фурми съдържат 80 мг магнезий, който разширява кръвоносните съдове. Проучванията показват, че имате нужда от 370 mg магнезий дневно за поддържане на нормално кръвно налягане.

Те съдържат витамини, които подобряват състоянието на ретината и макалата и предотвратяват тяхното разрастване.

Фурмите са полезни след раждане. Тяхната употреба укрепва тялото на жената, предотвратява развитието на следродилна депресия и стимулира производството на мляко.

Източник:  otbaba

You May Also Like

5 храни, които ще помогнат да се отървете от алергиите

Само с едно лесно упражнение ще подобрите качеството си на живот в пъти повече..

За да имате силна имунна система задължително си направете от този прословут сироп!

Уникално откритие! Магически народен лек за зрение и памет!

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)