С тези трикове ще почистите дома си за секунди

Ако не искате да прекарвате по цял ден в чистене на отделни части от дома си, последвайте съветите, които споделиха от otgovora.com.

  1. Премахнете петна от тапицерия с крем за бръснене.

Няма нужда да наемате скъп професионалист, за да премахнете тези петна от тапицерията си. Вместо това разтрийте малко крем за бръснене (всичко друго, освен гел) в петното, оставете го да престои 30 минути или през нощта, след което го подсушете.

  1. Почистете чистата вана с грейпфрут и сол

Просто отрежете плода и го покрийте със сол. „Солта създава абразивна текстура, докато лимонената киселина в грейпфрута ще помогне да се премахнат петната“, обясняват те.

  1. Дезинфекцирайте гъбите си в микровълновата печка

Вие използвате кухненската гъба за почистване на прибори, чинии и дори плотове. Иронично е, че това може да е начин за разпространение на милиони бактерии в дома ви.

Решението? Леко навлажнете гъбата, сложете я в микровълновата фурна за 90 секунди на пълна мощност и ще намалите количеството бактериално замърсяване с до 99%, според проучване.

  1. Освежете матрака си с сода за печене

Има лесен начин да се ограничи бактериалното замърсяване и провокиращия алергия прах на леглото ви. Най-малко веднъж месечно, просто минете матрака с прахосмукачката и обилно пръскайте със сода за хляб. Нека содата за хляб остане за няколко часа, за да абсорбира всякакви миризми, отново да се почисти с прахосмукачка!

  1. Почистете дъските за рязане с лимон

Повечето пластмасови дъски за рязане могат да бъдат пуснати в съдомиялната машина, дървените са напълно различни. За щастие, можете да премахнете упоритите петна от дървените дъски, като ги натриете с малко лимон и сол.

  1. Почистете кафемашината си с оцет

Нашите кафемашини са истински развъдник на бактерии, което означава, че може просто да погълнем някои от тези неприятни неща заедно с кафето.

Затова веднъж в месеца измивайте с оцет машината. Просто напълнете резервоара на кафето си с няколко супени лъжици бял оцет, смесен с вода, направете го и след това го пуснете още веднъж с вода, за да изхвърли

You May Also Like

Еди Гедел – най-ниският бейзболист в историята на Мейджър лийг

Защо хората са луди по футбола

Никога не сте подозирали за тези 10 неща при развода… Замислете се над тях!

Ако един народ не познава историята си, народът никога не може да има и бъдеще!

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)