Само с едно лесно упражнение ще подобрите качеството си на живот в пъти повече..

Здравето е съкровище, което ни се дава само веднъж в живота. Наш дълг е да се грижим добре за него. Колкото повече внимание обръщаме на здравето, толкова по-дълъг, щастлив и активен може да бъде животът ни. Разберете каква е възрастта на вашето тяло и вижте няколко упражнения за подобряване на неговото благосъстояние.

Първо тествайте възрастта на вашето тяло

Започнете с лека загрявка, за да подготвите мускулите. След това бавно се наведете напред, опитвайки се да докоснете пода с върха на пръстите си. Поддържайте краката изправени. Запомнете точката, до която ръцете достигат, и се изправете отново.

Резултати от теста:

Може да докоснете пода с ръце, като същевременно поддържате краката изправени. Вашите мускули са много спокойни.

Може да докоснете пода с върха на пръстите и леко да огънете колена. Като цяло, упражнението не представлява трудност и не предоставя чувство на дискомфорт.

Пръстите ви могат да докоснат горната част на краката. Коленете са огънати, а мускулите – напрегнати. Като цяло, имате чувството, че искате да се изправите възможно най-скоро.

  • Повече от 50 години

Не може да докоснете пода. Колкото повече се опитвате да се наведете напред, толкова повече огъвате вашите крака. Чувствате се неудобно в подобна позиция.

Как да подобрите гъвкавостта на вашето тяло?

Ако не сте доволни от резултатите, моля, не се паникьосвайте. Правете упражнението по 30 пъти на ден и скоро може да забележите положителните промени във вашето здраве.

Тибетски мъдреци са казали, че възрастта на човешкото тяло зависи от състоянието на черния дроб, което е пряко свързано с гъвкавостта. Всеки знае, че заседналият начин на живот оказва негативно влияние върху мускулите и органите.

С повтарянето на това упражнение правите вашите връзки и сухожилия по-силни. Хубавата новина е, че може да подобрите тяхната гъвкавост на всяка възраст.

Източник: Фрамар

You May Also Like

5 храни, които ще помогнат да се отървете от алергиите

За да имате силна имунна система задължително си направете от този прословут сироп!

Уникално откритие! Магически народен лек за зрение и памет!

Уникално откритие! Фурмите лекуват почти всяка болест!

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)