Прокълнатата легионерска армия на Челси

Малко след като договорът му с Челси свърши, бразилското крило Лукас Пиазон проговори пред медиите. Той е разочарован от бившия си клуб, най-вече със системата за наем на играчи, която го праща от страна в страна безконтролно. През деветте си години като играч на Челси, той е бил в Германия, Холандия, Англия, Португалия. Обяснява, че това го е наранило. И той не е единствената жертва. От Eurobet365 обясняват казуса.

След като Роман Абрамович пристига в Челси през 2003-та, отборът става претендент у дома и в Европа за всички титли. Печелят Висшата лига, две Шампионски лиги. За по-малко от две десетилетия. Руският бизнесмен работи сериозно.

Той с лекота може да купи, който си поиска играч, за да подсили клуба. Михаел Балак, Андрий Шевченко, Фернандо Торес и Диего Коста са част от имената, които са минавали от там. Повечето от трансферите са скъпи, но половината от тях са разочарование в крайна сметка. В резултат на това Челси зависи от определени хора, с дълга кариера в клуба – като Джон Тери, Франк Лампард, Петър Чех, Дидие Дрогба и други. Когато те остареят, бъдещето на клуба става под риск. Заради това бордът планира нова стратегия за разработване на млади играчи с потенциал от целия свят. Пробвай своята стратегия с Winbet Italia.

Намират ги млади и поемат развитието им. Но тъй като няма как да им дадат достатъчно игрови минути на тази възраст, играчите се отдават под наем в други отбори, от други първенства и в други държави. Холандската Ередивизи и Германската Бундеслига са най-честите дестинации. След като играчът стигне до определено ниво, той се връща в Челси, за да играе в първия отбор.

Системата обаче не работи гладко. Доста играчи имат нужда от прекалено много време, за да стигнат до нужното ниво. Заради това немалко от тях просто се продават, за да се върнат пари в касата. Това разочарова играча, но при някои дори проваля кариерата, защото не могат да се адаптират към постоянно променящата се среда. Някои играчи като Тами Ейбрахам, Мейсън Маунт и Рийс Джеймс успяха да стигнат до първия тим, но има и други примери. Като Бамфорд и Кенеди, които не успяват да заиграят на нужното ниво и се контузват под наем.

Два положителни примера от първата армия под наем са Андреас Кристенсен и Куртоа. Други имена от там, които намират успеха на друго място, са Мохамед Салах, Лукаку и Кевин Де Бройне.

От ФИФА са взели някакви мерки. Ограничават клубовете да отдават до девет играча. От 2022 година лимитът ще е шест. Челси се принуди да продаде много от бъдещите си звезди. Случаите с гореспоменатите легионери ще стават все по-чести и повтарящи се. Счупи бариерите с Scommesse Winbet.

Системата с отдаване на играчи им пречи да развият силна лоялност към клуба, защото те не участват по никакъв начин. Играч като Куртоа избира да напусне Челси без да се замисли, за да иде в Мадрид. За него това е просто работа.

От Челси в крайна сметка коригираха системата си – по-малко отдадени играчи, с по-кратки наеми. Изключения са Батшуай и Бакайоко, които се отдават под наем за дълги периоди.

You May Also Like

Как се отразява липсата на публика във футболните срещи

Как да предвиждаме спортни събития

Внимание! Нови промени за всички шофьори! Тези закони може да ви ядосат доста..

Тъжна статистика! Класацията с 15-те най-вредни храни в България е факт! Не ги яжте, опасни са за здравето!

error: Моля не копирайте съдържанието! :)