Никога не сте подозирали за тези 10 неща при развода… Замислете се над тях!

Когато сте прекосили окопите, знаете как продължава войната. Точно така е и когато преминавате през развод. Имаме да ви кажем нещо – вие спечелихте битката, както и правото да излекувате разбитото си сърце! За съжаление, разводът е по-често срещан днес, а тези, които не са го преживяли не могат да разберат болките и печалбите от подобна раздяла. Да стоиш и да гледаш как всичко, за което си мечтал, се разпада…

Ето 10 неща, които само разведените хора могат да разберат. Те могат да са от голяма ползва на онези, които им предстои подобно предизвикателство!
1. Чувствате се щастливи за нещо толкова опустошително

Само хората, които са преминали през развод, разбират колко щастлив може да бъде един човек за нещо, което за повечето хора изглежда опустошително.
2. Малката дрънкулка може да има толкова много значение

Може би това е стар компактдиск, който слушахте заедно, или чаша, която той/тя винаги използваха за сутрешното си кафе, но всяко малко нещо е част от живота, който сте съградили заедно. И именно тези малки дрънкулки са нещата, които имат най-голямо значение след развода и са способни да ви върнат куп спомени.
3. Можете да загубите някого, когото някога сте обичали
Докато всички се надяват (и трябва да се опитат) да постигнат спокоен развод, не е необичайно да изтриете бившия напълно от живота си, веднага щом разводът е факт. На практика много хора приключват отношенията си точно по този начин.

4. Всеки шепот или разговор може да ви направи подозрителни
Дали хората говорят отново за вашия развод? Дали те клюкарстват за това какво се е объркало? Хората, които са го преживели, знаят как последиците могат да ги накарат да се почувстват като в гимназията. Близките започват да се държат по различен начин и да гледат на вас с други очи. Това може да ви побърка напълно, особено, ако още не сте преживели раздялата напълно.

5. Колко трудно може да бъде за вас и вашите деца
Независимо колко трудно се опитвате, един родител просто не може да бъде подготвен за това, какво ще се случи с него и детето му след развода. Никой не познава напълно уникалните предизвикателства на самото родителство като някой, който вече е преминал през това.

6. Първите няколко месеца сами са най-сложни
Да бъдете сами отново, след като сте предприели крачката да се ангажирате с някой друг до края на живота си е… сложно. Тези първи няколко месеца сами са оживяващи, уморителни, самотни, прекрасни и тъжни в същото време.

7. Загубата на домашен любимец може да бъде благословия или проклятие
Ако по време на брака имате домашен любимец, то единия от вас ще трябва да се сбогува с него по време на развода. Вие никога не трябва да виждате този домашен любимец, който така или иначе не харесвахте, или трябва да загубите ценно време с най-добрия си приятел, когато и децата са далеч. Това е неудобна настройка, която само някой, който се е развел или е претърпял раздяла, наистина може да разбере.

8. Да го гледаш как си опакова багажа е сюрреалистично
Да кажеш сбогом след раздялата е едно нещо, но да живеете заедно и да трябва да гледате как той/тя си събира нещата е на съвсем друго ниво. Дори по-лошо. Окончателността на всичко това е нещо, което никой не може да обясни, но определено е едно от най-неприятните неща.

9. Невероятно трудно е да се каже на децата
Без значение колко книги четете за развод, никога няма да се почувствате достатъчно подготвени за момента, в който да кажете на децата какво се случва. Обикновено това също така никога не се оказва точно както сте планирали, но е добре да помислите предварително как ще им съобщите новината.

10. Чувствате се странно, когато трябва да целунете някой нов
Когато сте си мислили, че ще бъдете с един човек за остатъка от живота си и след това сте с някой нов, това е странно, удивително и предизвикващо безпокойство усещане.

Източник: Актуално

You May Also Like

Еди Гедел – най-ниският бейзболист в историята на Мейджър лийг

Защо хората са луди по футбола

С тези трикове ще почистите дома си за секунди

Ако един народ не познава историята си, народът никога не може да има и бъдеще!

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)