Любопитно за скейтбординга и как да изберем първия си скейтборд

Любопитно за скейтбординга и как да изберем първия си скейтборд

Знаеш ли, че скейтбордингът се разглежда освен като екстремен спорт, а също и като развлекателна дейност, начин на живот, метод за придвижване от едно място до друго, дори под формата на изкуство? През годините придобива все по-широка популярност в цял свят и доклади сочат, че в света има над 18,5 милиона души, които карат скейтборд.

Интересното е, че те са на различни възрасти, сред които голяма част от привържениците са под 18 годишна възраст, а други над 60 годишна възраст. Също така някои го ползват за придвижване на работното място. Повечето скейтбордисти са мъже, цели 74 процента, но има и едни 26 процента – жени, които също са повлияни от този спорт. Организират се различни мероприятия, които събират множеството любители на едно място. Там те спокойно показват своите умения.

Наличието на толкова много любители на екшън спорта, налага и нуждата от създаване на специализирани места за практикуването му, а именно така наречените скейт паркове. Първият такъв се появява през 1970 година. Тези паркове се отличават със своята специфична конструкция, пригодена специално за нуждата на скейтбордистите. В България също има няколко такива.

Също така се появяват различни модели скейтборд и потребителите търсят все по-различни и уникални модели, които да изразят тяхната индивидуалност. Именно затова се появяват и специализирани магазини, които разбират нуждите им и предлагат огромно разнообразие от модели.  Така например за България, ако потърсим скейтборд в Спортен склад БГ, ще видим колко различни и уникални могат да бъдат моделите, които се предлагат в днешно време. Освен по щампи, те се различават по големина и структура и изработка.

Там още ще можем да открием и важни и задължителни аксесоари за начинаещи като предпазни каски, протектори. Налични са дори резервни повърхности, колела.

Много от скейтбордистите са си направили свои видео канали в онлайн пространството и сайтове, в които показват, че възможностите на един скейтборд са неограничени. Някои от тях показват и по-екстремни движения и именно затова се радват на широка популярност. Други дори преподават уроци за начинаещи, за да покажат, че карането на скейтборд не е толкова трудно, а по-скоро се свежда до желание и привикване с времето.

You May Also Like

Кои бижута подчертават стила на мъжа

5 хитри начина да станете по-привлекателни

Само 1% от хората намериха скрития убиец на тази илюстрация

Това е за теб любима моя обична бабо..

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)