Защо Тази Снимка На Спяща Съпруга И Майка Предизвиква Спорове В Интернет

Да бъдеш родител на новородено бебе и малко дете е интересно.  Да гледаш как расте детето ти и да си до него всеки ден е едно от най-хубавите неща, които могат да се случат, но в същото време има трудности, през които всеки трябва да премине. Да решиш дали детето ти да спи в едно легло с теб, за да го гушкаш, или да го оставиш само е трудно решение. Когато спите близо до децата си ги успокоявате, но има и недостатъци, най-известният от които е Синдром на внезапната смърт при новородени.

Един баща, Дейвид Бринкли, споделя снимка на съпругата му, която гушка двете им деца, докато спят. Бащата го прави с идеята да покаже колко са сладки, но снимката се превръща в предмет на ожесточен спор в интернет. Какво мислите Вие за снимката?

Напишете коментар във Фейсбук, за да разберем мнението Ви.

Ако сте родител със сигурност разбирате колко мъчително е да оставите бебето Ви само в креватчето.

Повечето родители, въпреки че са подготвили креватче, винаги заспиват и се събуждат с бебето в тяхното легло.

Основната причина, поради която родителите оставят децата си да спят в тяхното легло, е за да улеснят кърменето.

Ако сте в тази ситуация и бебето Ви се събуди през нощта, можете да го накърмите без да ставате. Специалисти споделят, че това позволява на майката да кърми по-дълго време.

Снимката, която Дейвид споделя, цели да покаже колко прекрасна е жена му, спяща с двете им деца.

„Дали трябва понякога да спя в края на леглото? Случва се, но тя наистина е прекрасна, в този момент, в които държи децата ми.“- пише Дейвид на снимката, която вече не е налична в Интернет.

Може да се очудите, но тази снимка е коментирана с доста противоречиви мнения. Защо ли?

Тъй като постът е свързан със спането на децата в едно легло с родителите, доста хора насочват вниманието си към недостатъците на тази практика.

„Каква любвеобилна и красива снимка. Но моля Ви, не спете в едно легло с малките бебета, опасно е.“- пише Кети Джоунс.

Друга критика, която снимката понася е: „Това е опасно за бебето. То трябва да спи в креватчето си само и по гръб.“

Наистина много хора вярват, че това може да бъде опасно за бебето.

Около 1,500 новородени умират всяка година от задушаване, защото спят в неподходящи пози.

Докторите казват, че калъфките, играчките и възглавниците не трябва да са в креватчето на детето, защото то може да се задуши.

Този синдром е най-разпространен при бебета до 2 месеца. Специалист казва, че спането с родителите може да бъде стресиращо за децата в бъдеще, когато трябва да бъдат самостоятелни.

Ако все пак решите да спите в едно легло с бебето си, тогава вземете подходящите мерки. Спането на диван или фотьол е по-опасно, отколкото в обикновено легло.

Нека вникнем в случващото се и видим какво отговори на критиците Алора, съпругата на Дейвид.

„Въпреки, че се коментира това, че спя в едно легло с децата ми, не това беше смисъла на публикацията на Дейвид.  Всички сме наясно, че като родители има повече неща, които не трябва да правим, отколкото такива, които са ни позволени. Вероятно никога няма да направим възможно най-правилното нещо, но правим всичко от сърце.“- пише Алора.

Какво мислите за снимката, която споделя Дейвид? Имате ли опит в подобни ситуации. Споделете с приятелите си във Фейсбук.

 

You May Also Like

Материали за флористика

Еди Гедел – най-ниският бейзболист в историята на Мейджър лийг

Защо хората са луди по футбола

С тези трикове ще почистите дома си за секунди

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)