Внимание! Нови промени за всички шофьори! Тези закони може да ви ядосат доста..

Гаражните автоработилници да бъдат затворени и шофьорите да могат да ремонтират колите само в сервизи с лиценз, пише „Телеграф“.

Това новост най-вероятно ще залегне в един от трите чисто нови закона за водачите след разкомплектоването на Закона за движение по пътищата. Служители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, както и такива от МВР и строителното министерство всеки четвъртък се събират в работна група и обсъждат какви промени трябва да предприемат в нормативните актове, които са за подготовката, квалификацията и категорията на водачите за пътните знаци и маркировката и за техническата част на превозните средства.

С поправката на водачите ще могат да оставят автомобилите само в лицензирани сервизи. „В момента такива у нас няма и на практика всеки, който желае да ремонтира коли, може да го направи свободно“, категорични бяха от вътрешното министерство. Ако не се получи разрешение, тя ще трябва да затвори завинаги.

„Ще се посочи кои поправки ще се извършват по колата и ще бъде задължително да се впишат“, разказаха членове на работната група от министерството на транспорта. Ако нещо липсва, ще се наложат глоби. Тепърва ще се уточнява размера им. Ако водачът автоматично смени масло или гума, няма да има санкции, но пак ще трябва да посочи това в книжката на автомобила си.

Очакват се промени и при техническите прегледи на превозните средства. Ако в момента при смяна на табелите на колата изправността е тествана в пункта за регистрация на Пътна полиция, до няколко месеца прегледът най-вероятно ще бъде направен в Министерството на транспорта. „Това ще бъде улесната работа на МВР, но и водачите ще бъдат натоварени да обикалят ведомствата двойно повече“, изразяват мнение от работната група.

Източник:  Блиц

You May Also Like

Прокълнатата легионерска армия на Челси

Как се отразява липсата на публика във футболните срещи

Как да предвиждаме спортни събития

Тъжна статистика! Класацията с 15-те най-вредни храни в България е факт! Не ги яжте, опасни са за здравето!

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)