Това струва само под 2 лева, а помага за толкова много неща! Това е..

Д-р Атанас Михайлов препоръчва това уникално природно чудо за здраво сърце и за болните от диабет!

Уважаваният от хиляди българи д-р Атанас Михайлов постоянно е бил от огромна полза за здравето ни с ценните си природни рецепти и начини на лечение. Днес ще се запознаете с една от най-мощните природни лекарства, която може да закупите от всяка билкова аптека на цена едва от 1,50 лева.

Става дума за великото създание на природата – бирата тука, която доста от нас досега приеха за ненужно тревола или плевел.
Според д-р Атанас Михайлов и според редица изследвания обаче, тученицата е едно от чудесата за здравето ни. С помощта на консумацията на прясна мазнина под формата на салата получавате достатъчно количество полезни вещества, които борба изцяло с лошия холестерол и помагат за стимулиране производството на червените кръвни клетки.

Те помагат за кръвообращението и снабдяват тъканите и органите с повече кислород.Тя действа уникално за здраво сърце, тъй като съдържа повече Омега-3 мастни киселини дори от рибеното масло – да, това е така, колкото и да не ви се вярва. Витамините А, С, В, както и наличието на голямо количество фибри, магнезий, манган, желязо, мед, калий и калций. Семената от тученица пък са идеални не само за здраво сърце и за предпазване от сърдечни болести, а и за болните от диабет тип 2. Достатъчно е да ги консумираме само 8 седмици, за да се почувства доказания ефект върху това сериозно заболяване.

„Ако страдате от диабет тип 2, е напълно достатъчно да консумирате семена от тученица едва два пъти дневно. Два пъти си взимате по 5 грама семенца и ги изяждате. Правете го осем седмици подред и ще видите, че ще изпитате не само огромно подобрение на състоянието си, но и най-вече трайно“, съветва д-р Атанас Михайлов.

Това е така, тъй като тученицата е едно от най-силните природни лекарства за нормализиране и стабилизиране на кръвната захар в тялото. Освен посочените две ползи, тя играе и съществена роля за отслабване при диети, за лечение на псориазис, за сваляне на високото кръвно и за пречистване на черния дроб пише doctorbg.net.

 

И още:

1. Тученицата е изключително полезна за сърцето – тя укрепва здравето на сърдечно-съдовата система. Този благоприятен ефект върху сърдечната система се дължи на изненадващо високото ниво на омега-3 мастни киселини. Невероятно, но факт…тученицата съдържа повече омега-3 мастни киселини от някои видове рибено масло.

Тези омега-3 мастни киселини помагат за намаляване на нивата на „лошия“ холестерол в организма и подържат здравословен баланс на холестерола в кръвта ни. Консумирането на храни, които са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини води до  намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания като атеросклероза, инфаркти и инсулти. Освен това, калият, който се съдържа в тученицата може да намали кръвното налягане поради съдоразширяващото му действие.

2. Тученицата ни помага да регулираме теглото си – тя е с ниско съдържание на калории, но е богата на хранителни вещества и диетични фибри. Това означава, че когато консумираме полезния плевел ще се чувстваме сити за по дълго време, а в същото време няма да сме приели много калории. Това ще ни помогне по-лесно да се справим със излишните килограми.

3. Тученицата помага за справяне с различни състояния на кожата – високите нива на витамин А в съчетание с коктейла от съединения, открити в този плевел означава, че тя може да помогне за намаляване на възпалението при пчелни ужилвания и ухапвания от змии когато се прилага локално, но също може да стимулира здравия вид на кожата, да намали бръчките и да стимулира зарастването на увредените кожни участъци.

4. Тученицата помага за укрепването на костите – гамата от минерали, които присъстват в тучениката, тя е най-подходящият избор за поддържане на нашите кости ни здрави. Калций, магнезий, желязо, манган са необходимите елементи, които укрепват костната тъкан и ускоряват процеса на зараждане на костите в тялото ни. Това може да ви помогне за предотвратяване на остеопорозата, често срещано състояние, свързано с възрастта, което засяга милиони хора.

5. Тучениката стимулира образуването на кръвни клетки – високото съдържание на желязо и мед в тученицата стимулира производството на червените кръвни клетки. Тези минерали са от съществено значение за стимулиране на кръвообращението, което означава повече кислород за органите и тъканите и цялостно стимулиране на метаболитната активност.

Източник:  Petel

You May Also Like

5 храни, които ще помогнат да се отървете от алергиите

Само с едно лесно упражнение ще подобрите качеството си на живот в пъти повече..

За да имате силна имунна система задължително си направете от този прословут сироп!

Уникално откритие! Магически народен лек за зрение и памет!

Вашият коментар

error: Моля не копирайте съдържанието! :)